Dentist Cluj Napoca - Cabinet Stomatologic - Cerec CAD CAM
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Tehnologia Cerec 3D CAD/CAM - Viitorul medicinii dentare !

 
Cea mai modernă, rapidă și precisă metodă de reconstrucție a unei distrucții dentare, la nivel mondial, este tehnologia Sirona CEREC (CEramic REConstrucion), foarte larg răspândită în Statele Unite ale Americii. Ea este, începând cu 2012, disponibilă și în cabinetul stomatologic Smart Dental din Calea Dorobanților - Mărăști, Cluj-Napoca. Mai puțin de 7% dintre medicii dentiști din întreaga lume utilizează această tehnologie de viitor, printre ei numărându-ne și noi, echipa Smart Dental.
 
Ce înseamnă sistemul CEREC 3D ?
 
 

Această metodă inovativă de tratament - CEREC (Sirona, Germania), metodă de tip CAD/CAM (Computer Assisted Design - Computer Assisted Manufacture), se bazează pe o cameră de captură video de înaltă acuratețe a detaliilor, conectată la un computer care, pe baza imaginilor 3D scanate, va realiza designul integral al restaurației ce va fi plasată pe dintele pregătit. Computerul, în realizarea designului coroanei dentare, va ține cont și de dinții vecini dar și de cei antagoniști, oferind medicului cea mai bună variantă pentru dintele dumneavoastră. După realizarea designului computerizat, informația este transmisă wireless la aparatul de frezare ce utilizează instrumente diamantate foarte precise. Acesta, va freza un bloc de ceramică exact după designul realizat cu ajutorul computerului, cu un nivel de precizie măsurat în microni. Astfel, se elimină necesitatea amprentării clasice a dinților cu materiale fluide, eliminând riscul de apariție a erorilor.

Sistemul CAD/CAM CEREC de la Sirona ne permite realizarea în doar câteva minute a restaurațiilor coronare integral ceramice, de tip: Inlay, Onlay, Coroană dentară, Punte dentară. Toate restaurațiile efectuate cu ajutorul sistemului CEREC sunt realizate din blocuri ceramice de cea mai înaltă calitate, disponibile în numeroase culori, potrivit fiecărui caz în parte. 
 
De-a lungul timpului, în cei 30 de ani de la apariția primului sistem CEREC, acesta și-a confirmat precizia și rezistența, devenind cea mai importantă opțiune de tratament restaurativ în Statele Unite și devenind astfel o ramură distinctă în medicina dentară modernă.
 
În esență, CEREC utilizează tehnologia computerizată pentru reconstrucția completă a unui dinte într-o singură vizită la dentist, utilizând cel mai performant material utilizat în stomatologie - ceramica dentară.
 
Avantajele sistemului CEREC:
 
    ► Realizarea restaurațiilor integral ceramice în aceeași ședință, economisind timp.
    ► Eliminarea necesității purtării unor lucrări provizorii, până la finalizarea lucrării definitive în laboratorul de tehnică dentară
    ► Restaurațiile CEREC nu conțin metal ! Astfel, coroana dentară aplicată pe dintele dumneavoastră va folosi un material 100% biocompatibil - ceramica dentară. Se elimină astfel apariția unor alergii, a gustului metalic și a respirației urât mirositoare.
    ► Se pot efectua tratamente restaurative mult mai conservative, nemaifiind necesară îndepărtarea unei grosimi crescute a dintelui dumneavoastră
    ► Reprezintă varianta ideală de tratare a unei carii dentare - înlocuirea țesutului dentar alterat prin ceramică și nu prin rășini compozite
    ► Eliminarea erorii umane în timpul realizării - dintele fiind restaurat cu o restaurație dentară a cărei formă, dimensiune este propusă și realizată integral de către un computer.
 
Vă prezentăm o comparație video side-by-side între metoda clasică (de către tehnicianul dentar) și varianta modernă (sistemul CEREC) de realizare a unui inlay/coroană dentară.
 
Faceți dublu click pe video pentru a vizualiza pe ecran complet.
 
 
Când utilizăm tehnologia CEREC?
 
În cabinetul Smart Dental, CEREC a devenit opțiunea numărul 1 în reconstrucția dinților cu o distrucție întinsă (distrucție rezultată în urma unei carii profunde sau în urma înlocuirii unor obturații mari). În aceste cazuri, simplele obturații nu pot fi suficiente pe termen lung, dintele având nevoie de un material superior pentru a avea rezistența necesară - ceramica dentară. De aceea, în locul clasicelor obturații compozite (plombe), la dinții cu distrucție întinsă vom realiza Inlay-uri sau Onlay-uri CEREC - adevărate piese „puzzle” ceramice care vor înlocui cu o precizie de nivel micrometric a zonei distruse a dintelui.
 
Prin aceste Inlay/Onlay-uri CEREC, noi vom aborda cu mult mai mult simț conservativ tratamentul unui dinte, înlocuind numai ceea ce lipsește în urma unei carii, fracturi, obturații vechi (dorim să păstrăm cât mai mult din dintele dumneavoastră). Astfel, reușim să recontruim dintele dumneavoastră printr-o metodă mult mai conservativă decât clasicele coroane dentare (coroanele necesită o șlefuire integrală a dintelui).
 
Cheia pentru realizarea acestor tratamente speciale este tehnologia avansată pe care o utilizăm cu succes - Sistemul CEREC.
 
Pacienții care au trecut atât prin realizarea unei coroane cât și prin realizarea unui Onlay Cerec, vor alege ÎNTOTDEAUNA la următoarea intervenție realizarea unui Onlay - o procedură simplă și conservativă, frumusețea naturală a unui dinte putând fi păstrată.
 
Suntem 100% siguri că aceasta este stomatologia viitorului și vom încuraja întotdeauna reconstrucțiile coroanare conservative, precise și rezistente în
detrimentul clasicelor obturații (plombe), care nu vor putea asigura rezistența necesară dintelui.
 
De ce să alegi un Inlay/Onlay CEREC în detrimentul unei coroane sau a unei obturații imense ?
 
Iată câteva motive:
 
    ► CEREC păstrează intact o suprafață maxim posibilă din smalțul natural al dintelui;
    ► În 90% din situații putem evita plasarea unei coroane pe dintele respectiv, menajând astfel naturalețea dintelui dumneavoastră;
    ► Tratamentul poate fi realizat într-o singură ședință, economisind timp pentru pacient;
    ► CEREC utilizează cel mai biocompatibil material la ora actuală - ceramica dentară (are proprietățile cele mai apropiate ale smalțului dentar natural);
    ► Această tehnologie a fost studiată clinic de peste 22 de ani, una dintre concluziile importante fiind: rezistența sa în timp este extraordinară;
    ► Nu mai sunt necesare amprentele cu materiale care provoacă senzație de vomă sau murdăresc pacientul - amprentarea se face prin scanare computerizată cu o cameră 3D;
    ► Nu mai sunt necesare realizarea unor lucrări provizorii și nici nu este nevoie de a doua ședință;
    ► Restaurările CEREC sunt de o frumusețe naturală, de culoarea dintelui;
    ► Fără îndoială, este o procedură mult mai simplă decât cea de realizare a unei coroane dentare - pacienții realizează imediat cât de uimitor de simplă și comfortabilă este această procedură.
 
Care sunt pașii în realizarea unei reconstrucții CEREC ?
 
Deoarece sistemul CEREC merită o atenție deosebită, am creat un website dedicat acestei metode de tratament, astfel încât pacienții noștri să fie cât mai bine informați.
 
Vă rugăm să vizitați site-ul www.cerec3d.ro pentru mai multe detalii (se deschide în fereastră nouă).
  
Având în vedere pecizia și rapiditatea cu care pacientul poate pleca cu o reconstrucție dentară de cea mai bună calitate - ceramica dentară frezată 3D - putem spune că sistemul CEREC nu poate avea rival în reconstrucțiile coronare integral ceramice.
 
CEREC - „One visit dentistry” !

 

 
 
 
 
Romania
Cluj-Napoca, 400609
Calea Dorobanților, Nr.105 / 125
Programări : +4 0264 410 699
+4 0749 410 699
E-mail: office @ smartdental . ro
 
webdesign  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.