
Întrebări frecvente:
- Cum îmi aleg periuța de dinți, când o schimb cu una noua?
- Cum să folosim ața dentară?
- Cum se utilizează apa de gură, ce apă de gură alegem?
- Cum îmi igienizez o lucrare protetică, o punte sau o proteză dentară?
Ce trebuie să facem ?
- O igienizare profesională completă (cuprine detartraj cu ultrasunete, periaj profesional și airflow) cu ocazia controlului stomatologic, de două ori pe an. Trebuie curățați toți dinții, indiferent dacă tartrul este sau nu vizibil cu ochiul liber. Astfel se poate preveni apariția bolilor gingivale, parodontale.
- Să ne spălăm pe dinți în fiecare dimineață și seară, după o metodă corectă care poate fi explicată de către medicul stomatolog. Este foarte important ca metoda de periaj să fie una corectă, deoarece prin mișcări greșite periajul dentar poate deveni nu doar ineficient, ci chiar nociv.
Ce NU trebuie să facem ?
-
Nu încercați metode „populare" de eliminare a tartrului de pe suprafețele dinților cu diverse substanțe sau instrumente. Tartrul nu va dispărea, în schimb vă puteți intoxica sau traumatiza.
-
Nu amânați detartrajul din cauză că „tartrul ține dinții la locul lor". Dacă dinții sunt mobili, tartrul împreună cu microbii din compoziția acestuia au determinat acest lucru! Prin amânarea detartrajului, boala evoluează, se agravează și variantele de tratament devin tot mai puține și mai costisitoare.
Sub numele de profilaxie dentară sunt reunite toate metodele de prevenire a îmbolnăvirii țesuturilor dentare.
- Control periodic
- Îndrumări privind igiena dentară, metodele de periaj eficiente precum și modul de utilizare al mijloacelor auxiliare de igienizare (ața dentară, periuțele interdentare)
- Detartraj, periaj profesional și Air-flow (air-abrassion)
- Fluorizarea locală
- Sigilarea șanțurilor și fosetelor