Dentist Cluj - Alinierea dinților
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Centrul Stomatologic Smart Dental

Cabinetul Stomatologic Smart Dental din Cluj-Napoca a început ca un business de familie. Astăzi, pentru a veni în sprijinul cerințelor tot mai exigente ale pacienților noștri, am modificat conceptul clasic de „medic bun la toate”.

Fiecare membru al echipei noastre excelează într-o anumită ramură a stomatologiei, echipa întregind tratamentul bine condus - beneficiul final al pacientului fiind pe primul plan. 

Estetica dentară este specialitatea stomatologică cu cel mai mare impact asupra personalității individului, de aceea îi vom acorda o importanță deosebită.

În cabinetul nostru, atât prin atenția, căldura și profesionalismul medicilor noștri, dar și prin ambientul modern dorim să creăm pacienților o stare de relaxare, încredere și siguranță. 

Alinierea dinților

Ce este tratamentul ortodontic ?

Tratamentul ortodontic reprezintă modalitatea de aliniere și îndreptare a dinților, stabilizarea și corectarea relațiilor ocluzale între cele două arcade.
Înghesuirile și ocluziile incorecte afectează în timp sănătatea dinților, a gingiilor și a articulației temporo-mandibulare. O masticație deficitară va avea urmări asupra integrității tubului digestiv.

Am nevoie de tratament ortodontic ?

Multe persoane au dinții nealiniați, iar îndreptarea acestora nu este doar un deziderat estetic, ci și o îmbunătățire a sănătății oro-dentare.
Atunci când dinții nu se suprapun corect, mușchii maxilarului sunt solicitati suplimentar, ceea ce duce la probleme ale articulației temporo-mandibulare sau chiar la dureri de cap.

Cat dureaza un tratament ortodontic ?

Durata tratamentului depinde de severitatea problemei și poate dura de la câteva luni până la doi-trei ani. Majoritatea pacienților sunt tratati pe parcursul a unu-doi ani. În acest timp, sunt necesare vizitele la cabinet, la fiecare 4 săptămâni. După îndepărtarea aparatelor ortodontice, de cele mai multe ori este necesară purtarea unui aparat de contenție, pentru a ajuta la păstrarea noii poziții a dinților. Odată cu realizarea consultului de specialitate, se va putea aproxima și timpul necesar de purtare a aparatului.

Ce este un aparat ortodontic fix ?

Îndreptarea dinților necesită o ghidare mai precisă decât cea obținută cu un aparat ortodontic mobil. În aceste cazuri se folosesc aparatele fixe, formate din inele și bracket-uri (dispozitive metalice sau ceramice aplicate pe fiecare dinte în parte) și o sârmă metalică ce unește bracket-urile. Acest ansamblu contribuie la schimbarea poziției dinților, medicul specialist ortodont fiind cel care controlează aceste mișcări.

0rt0d0ntie1

Ce tratamente ortodontice sunt efectuate în cabinetul Smart Dental ?

În funcție de specificul fiecărui caz clinic, după realizarea unor radiografii și modele de studiu, medicul specialist ortodont, dr. Ioana Fodor vă va recomanda aplicarea unui aparat mobilizabil sau fix pentru rezolvarea problemelor dumneavoastră de aliniere a dinților.

tratament ortodontic

 
 
 
 
Romania
Cluj-Napoca, 400609
Calea Dorobanților, Nr.105 / 125
Programări : +4 0264 410 699
+4 0749 410 699
E-mail: office @ smartdental . ro
 
webdesign  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.