Dentist Cluj - Implantul Dentar
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Centrul Stomatologic Smart Dental

Cabinetul Stomatologic Smart Dental din Cluj-Napoca a început ca un business de familie. Astăzi, pentru a veni în sprijinul cerințelor tot mai exigente ale pacienților noștri, am modificat conceptul clasic de „medic bun la toate”.

Fiecare membru al echipei noastre excelează într-o anumită ramură a stomatologiei, echipa întregind tratamentul bine condus - beneficiul final al pacientului fiind pe primul plan. 

Estetica dentară este specialitatea stomatologică cu cel mai mare impact asupra personalității individului, de aceea îi vom acorda o importanță deosebită.

În cabinetul nostru, atât prin atenția, căldura și profesionalismul medicilor noștri, dar și prin ambientul modern dorim să creăm pacienților o stare de relaxare, încredere și siguranță. 

Implantul Dentar

Ce este un implant dentar ?

Implantul dentar este o piesă din titan, cel mai adesea sub forma unui șurub, care servește ca înlocuitor pentru rădăcina unui dinte natural lipsă.

1mpl4ntuldental1

Plasarea implantului se face după ce locul extracției s-a vindecat sau imediat după extracție, printr-o intervenție chirurgicală nu foarte complicată, comparând-o ca agresivitate cu o extracție.
Implanturile dentare constituie suport pentru coroane, proteze totale sau parțiale. Implantele dentare pot înlocui un dinte sau mai mulți dinți. Șurubul implantat este realizat din titan deoarece acesta este un material biocompatibil, încat osul reușeste să-l integreze în interiorul lui prin fenomenul de osteointegrare.

    incisivlipsa  implant

După plasarea corespunzătoare a implantului în os, urmează o perioadă de așteptare (3-6 luni), timp în care osul va accepta implantul, prin mecanismul de osteointegrare. În timpul acestei perioade, implantul va fi acoperit cu un șurub de vindecare, fără plasarea unei coroane, deoarece o solicitare necorespunzătoare poate duce la pierderea implantului dentar. La finalul acestei etape de osteointegrare, se poate realiza coroana, implantul fiind bine fixat și integrat în osul alveolar.

Cine poate beneficia de implant dentar ?

Orice persoană căreia îi lipsesc unul sau mai mulți dinți, datorită accidentelor, diverselor boli sau complicațiilor datorate cariei dentare poate beneficia de terapia implantară.
Dacă lipsesc unul sau mai mulți dinți, restaurările protetice pe implante pot înlocui dinții lipsă.
În terapia implantară, sănătatea generală este un factor determinant mai mult decât este vârsta. Se consideră că dacă un pacient este suficient de sănătos încât să i se poată extrage un dinte, atunci el poate fi un candidat și pentru inserarea unui implant dentar.

Care sunt etapele realizării unui implant dentar ?

Perioada necesară definitivării etapelor unui tratament prin implant dentar este cuprinsă între 3, 6 sau mai multe luni. Echipa de medici care va realiza implantul trebuie să fie formată dintr-un medic implantolog, un protetician și un tehnician dentar.
Foarte multe persoane care apelează la implante dentare se întreabă dacă în perioada în care va avea loc operațiunea (care durează, după cum am văzut, între 3, 6 sau mai multe luni) vor sta fără dinți sau vor putea purta proteze. Pentru a nu fi necesar acest lucru, după efectuarea intervenției chirurgicale, medicii noștri pot efectua lucrări provizorii care să permită pacientului aflat în tratament implantar, continuarea activității în mod normal.

  1mpl4ntuldenta2limplantfinal

Ce durată de viață are implantul dentar ?

Factorii care afectează implantul dentar sunt identici cu cei care au dus la distrugerea sau pierderea dinților naturali. Printre cei mai importanți factori se numără – fumatul, alcoolul, o igienă orală defectuoasă, lipsa unui control stomatologic la timp, precum și alți factori ce țin de calitatea lucrării protetice realizată de către medicul stomatolog.

 
 
 
 
Romania
Cluj-Napoca, 400609
Calea Dorobanților, Nr.105 / 125
Programări : +4 0264 410 699
+4 0749 410 699
E-mail: office @ smartdental . ro
 
webdesign  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.